20 Ocak 2010 Çarşamba

Fixing a Hela

Çiş sonrası rehavet içindeki McCartney

The Beatles'ın 1967 yılında çıkardığı, döneminin en pahalı albümü, tüm zamanların en iyi albümü Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'de bulunan bu Lennon/McCartney şarkısının -aslen McCartney- eroin enjekte edilen delikten bahsettiği söylenilir yıllardır.
Ancak bir Türk olarak düşünmeden edemiyorum...

Ya alaturka tuvaletten bahsediyorsa bu şarkı?

Ne malum McCartney'in vakti zamanında bir alaturka tuvalete girmediği?

Şöyle bir varsayımda bulunayım; McCartney, daha Hippi kültürü tam oturmamışken bile Türkiye üzerinden uzak doğu seyahatine çıkan bir dostunun evine gider. Ancak sabah içtiği sütlü çayın ve sigarasının bağırsaklara baskısı yüzünden "mmmf lavabo nerde acaba smmmff" diye yakınır dostuna. O da "şöyle buyur" der, yolu gösterir. Ancak McCartney o beybi poposunu koyacak klozet ararken, sonsuzluğa açılan bir delik görür. "Amanin" der içeri kaçar. "Oi! mate, nedir bu?" diye sorar o dostuna. O dost da bu tür tuvaleti İstanbul'da gördüğünü ve eksantrik olduğunu düşündüğünden buraya uyguladığını açıklar. McCartney'ye kullanım talimatlarını verir. McCartney kendisine sadece küçük hacetini gidereceğini söyler ve içeri girer. Bir süre talimatları kafasında ölçer, tartar ve işe koyulur. "Yaa şimdi ben bunu yapıyorum ama nereye gidiyo ki bunlar, ne kadar derin orası?" diye düşünmeden edememektedir. Ancak kısa süre sonra, hem düşünüp hem de deliği tutturmanın zor olacağını idrak edip sessiz sessiz işini görür.

Çıkışta dostuyla vedalaşan McCartney hemen stüdyoya girer ve grup arkadaşlarına "ulan çok güzel bir şarkı yaptım ben sanırım, hele bir kulak verin" der....

"I'm fixing a hole where the rain gets in
and stops my mind from wandering
where it will go"

isteyene dinletisi var: http://fizy.com/s/191b8t

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder