4 Şubat 2010 Perşembe

Boş İşler

Wtar Sars: Episode VI - Return of Sgt. Pepper

Şimdi böyle şiirsel başlık yazıp da italik harflerle bol ünlemli, üç noktalı şeyler yazıcam sandınız, değil mi? Zaten şiirsel-insan olsam "yazıcam" diye gramere aykırı, asi bir kelime kullanır mıydım? Evet, belki kullanırdım, sonuçta benim özelim.
Geçen duşa girdim, ben bazen duşa girerim, aklıma "Yaa ben şimdi Star Wars'la Harry Potter'ı harmanlayan makale türü bir şey mi yazsam?" diye bir fikir geldi. Aslında güzel bir fikirdi dostlarım. Anakin Skywalker'la Tom Riddle'ın çokça ortak noktaları olduğunu kanaatindeyim. İkisi de kendi alanlarında çok yetenekli olmuş, çok iyi yerlere gelebilitesi olan şahıslar. Ancak kendi hırslarının, komplekslerinin kurbanı olup "karanlık taraf"a geçmişler falan filan. Biri Dark Lord, biri de Dark Lord of the Sith. Zaten "Darth" dedikleri de "Lord" demek yani. Öyle garip olaylar dönüyor. Çocuklukları da benzer sayılır. İşte bunu kağıda aktarma gibi planlarım vardı. Kağıda niye aktarayım gerçi, buraya yazıyorum.
Duştan çıktım, bu şahane fikri bulduğuma gerçekten çok sevinçliydim. Benden önce 4 milyar insan düşünmüştür bunu gerçi ama olsun, ben akıllı bir insan olmadığım için gerçekten çok mantıklı gelmişti.
Sonra birden aklıma geldi... Neden yapıyorum ki ben bunu? Kime ne yararı var? Bundan önce de birkaç siteye The Beatles'ın turne bilgilerini, çeşitli arşivlik fotoğraflarını bulmuştum. Birtakım sitelerden çeviri yapmış idim. Sayfalar dolusu yazı böyle. Neden yapmışım ben de bilmiyorum. 5 Eylül 1994'ten beri böyle bir hayata sahibim. Gereksiz gereksiz işlerle uğraşıyorum. Biri de çıkıp gelmedi ki "kardeş ne diyorsun sen?" demedi ki bana. Ben de "aa ne güzelmiş lan" deyip devam ettim hayatıma. Çok saçmaymış meğersem.
Şimdi sevgili aile fertlerim, sevgili dostlarım, benden nasıl süpersonik bir gelecek beklersiniz? Çok farklı kafalarda yakınlarım. Yok tercüman olur, yok öğretmen olur süper para kırar falan diye düşünüyorlar. Doğrusu ara ara ben de öyle düşünüyorum. Ancak o takati kendimde bulamıyorum doğrusu. Şimdi gideceksin ders çalışıp, iyi bir üniversiteye gireceksin, o da yetmiyormuş gibi iş bulacaksın elin İngiltere'sinde. İngiltere de zaten beni bekliyor idi. "Başak gelsin de günümüzü gün edelim" diyorlardı. Hemen orda iş bulup, bir tane de Corç bulup, efenime söyleyeyim, Riçırd bulup evlenirim diyorlar. Manyak mısınız lan siz? Nasıl yapayım ben onca işi.
Yaa ayrıca uzay çağına falan girmeyelim biz, efendi gibi evimizde oturalım, çayımızı kahvemizi içelim. Ne gereği var? Çok çalışmam gerekir, yok dokanmatik ekranlı makineleri, yok ışın kılıçlı askerleri.
Hiç gereği yok.
Evimizde oturalım.
Sakin.
Tavanı izleyelim öyle saatlerce.
Boşver.

1 yorum:

  1. Haha Star Wars ve Harry Potter evet ya niye hepsinde hep aynı tema var...Dark Lord vs Dark lord of siths ...Sen bencede takıl burada yaz böle bende takip ediğim. ne işin var İngilterelerde corc la aaaa :D

    YanıtlaSil